کد خبر: ۱۶۱۷۷۵
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۵ 11 January 2016

به گزارش تابناک یزد،عامل توسعه خوشه محصولات کنجدی استان يزد كه امسال به ‌‌عنوان سومین خوشه توسعه‌یافته استان معرفی شده است، از بهره‌برداري بزرگ‌ترین مجتمع تولید محصولات کنجدی کشور با بیش از 57 واحد تولیدی در شهرک صنعتی اردکان تا پايان سالجاري خبر داد.

"سیدعلیرضا طباطبایی" با اشاره به آغاز فعالیت این خوشه از سال‌90 به عنوان سومین خوشه صنعتی اولویت‌دار استان، تصريح مي‌كند: پس از انجام دو فاز مطالعه امکان‌سنجی، برنامه‌های اجرایی برای فعالان خوشه، ترسیم و این خوشه در سال جاري به ‌‌عنوان سومین خوشه توسعه‌یافته استان معرفی شد.

وي می‌گوید: در حال حاضر بیش از 150 واحد صنفی و صنعتی در حال تولید محصولات کنجدی هستند که بیش از 30 واحد آنها در شهرک‌های صنعتی استان مستقر هستند.

وی با بیان این ‌که 80‌ درصد واحدهای تولید محصولات کنجدی در شهرستان اردکان مستقر هستند، ادامه می‌دهد: این شهرستان قطب تولید محصولات کنجدی ایران است.

عامل توسعه خوشه محصولات کنجدی استان اعلام می‌کند: بزرگ‌ترین مجتمع تولید محصولات کنجدی کشور به همت خوشه محصولات کنجدی با بیش از 57 واحد تولیدی در شهرک صنعتی اردکان در حال ساخت است.

وی با ابراز اميدواري در مورد بهره‌برداري این واحد تا پایان سال، اظهار می‌کند: این مجتمع مشتمل بر واحدهای انتقالی از داخل شهر و واحدهای جدید تولیدی است.

ظرفیت قابل توجه صنعت کنجد در استان

طباطبایی با اشاره به ظرفیت‌های استان برای تولید محصولات کنجدی و رشد مثبت این صنعت، می‌گوید: روند افزایشی تعداد بنگاه‌های تولید محصولات کنجدی، موید این ظرفیت است.

وی می‌افزاید: نتیجه فعالیت‌های خوشه در طول این سال‌ها، افزایش تعداد واحدهای تولید محصولات کنجدی است به طوری که در سال سوم فعالیت خوشه، شاهد رشد شش برابری تعداد واحدهای تولیدی محصولات کنجدی هستیم.

این مسئول با بیان این‌ که بسیاری از واحدهای راه‌اندازی‌شده بزرگ و دارای ظرفیت تولید قابل توجهی هستند، می‌گوید: جابه‌جایی واحدهای تولیدی از داخل شهر به شهرک صنعتی نیز بر افزایش ظرفیت تولید موثر بوده است.

 وی با اشاره به اين كه فراورده‌های مطرح کنجدی استان، کنجد فراوری شده، ارده، حلواارده، روغن کنجد، روغن ارده، انواع ارده‌های طعم‌دار، حلوا کنجدی و غيره است، عنوان مي‌كند: بیشترین محصول کنجدی تولیدی استان حلوا ارده است.

طباطبایی با بیان این ‌که روزانه 100 تن حلوا ارده در استان تولید می‌شود، ادامه می‌دهد: ارده به ویژه ارده‌های طعم‌دار، روغن کنجد و روغن ارده نیز در جایگاه بعدی تولید و مصرف محصولات کنجدی استان قرار دارند.

وی با بیان این‌ که روزانه به طور متوسط 100‌ تا‌ 150‌ تن کنجد در استان به فراورده‌های کنجدی تبدیل می‌شود، تاکید می‌کند: حدود 80 درصد این کنجد در اردکان فراوری می‌شود.

عامل توسعه خوشه محصولات کنجدی استان درباره مصرف محصولات کنجدی در خارج از استان نیز اظهار می‌کند: حدود 90 درصد محصولات کنجدی تولیدی در خارج از استان مصرف می‌شود.

وی استان‌های تهران، خراسان رضوی و قم را بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان محصولات کنجدی استان معرفی و اضافه می‌کند: حلواارده به‌عنوان پرمصرف‌ترین و محبوب‌ترین محصول کنجدی استان در کشور شناخته می‌شود.

 طباطبایی می‌گوید: در سالیان اخیر تولید ارده فراوری‌شده افزایش ‌یافته و مورد اقبال مردم قرار گرفته و در حال حاضر محصولاتی چون ارده شکلاتی، کرم ارده، کرم کنجد و غيره، مصرف افزاینده داشته است.

وی افزود: صادرات محصولات کنجدی اکنون از سوی برخی از واحدها شروع شده و کشورهای روسیه و عراق از عمده کشورهای هدف صادرات این محصولات هستند، اما با توجه به این‌ که صادرات این محصولات به صورت غیرمستقیم انجام می‌شود، آماری از میزان صادرات در دست نیست.

 عملکرد خوشه محصولات کنجدی

 عامل توسعه خوشه محصولات کنجدی استان مهم‌ترین دستاوردهای این خوشه صنعتی را برگزاری تورهای صنعتی داخلی و خارجی بیان می‌کند و می‌گوید: تاکنون بیش از 20 تور داخلی و خارجی به کشورهای آلمان، فرانسه، ترکیه، امارات متحده عربی، مالزی و سنگاپور و بازدید از واحدهای صنعتی و نمایشگاه‌های مختلف انجام شده است.

طباطبایی می‌گوید: این بازدیدها علاوه بر گشودن دریچه جدید به روی صنعتگران، حس مثبت در کنار هم بودن را برای آنها به همراه داشت که باعث هم‌افزایی و همکاری بین اعضا شد.

وی می‌افزاید: با توجه به این‌ که صنایع غذایی به جهش‌های علمی، فنّاورانه و نوآوری نیازمند است، خوشبختانه با شروع فعالیت طرح توسعه خوشه محصولات کنجدی، بسیاری از تولیدکنندگان انگیزه لازم را برای حرکت به سمت صنعتی شدن پیدا کردند.

این مسئول ادامه می‌دهد: از مهم‌ترین برنامه‌های خوشه بنا کردن و ایجاد یک شبکه همکاری میان افراد فعال در این حوزه برای خرید مشترک مواد اولیه بود بود چرا که تامین کنجد یکی از مشکلات اصلی واحدهای تولیدی اعم از صنفی و صنعتی بود.

وی اضافه می‌کند: خرید کنجد به عنوان ماده اولیه تولید محصولات کنجدی با توجه به ماهیت وارداتی آن و نوسان بالای قیمت به دلیل تغییر نرخ دلار، مشکلات بسیاری برای تولیدکنندگان ایجاد کرده بود.

طباطبایی می‌افزاید: پس از همفکری و بررسی کلیه جوانب کار و جلب مشارکت و اعتماد فعالان خوشه، یک شرکت تخصصی با هدف تامین مواد اولیه برای اعضای خوشه و سهامداران تشکیل شد.

عامل توسعه خوشه محصولات کنجدی استان می‌گوید: خوشه همچنین حمایت مالی و پشتیبانی فنی از طراحی و ساخت ماشین‌آلات مکانیزه برای بهبود فرایندهای دستی و سنتی در تولید محصولات کنجدی را با جدیت دنبال کرد.

طباطبایی در پايان همچنين خاطرنشان مي‌كند: تاکنون خرید یک دستگاه پر کن حلواارده، خرید یک دستگاه پرکن ارده، انجام دو طرح پژوهشی برای رفع دو فاز شدن تولید حلوا و تدوین استانداردهای تولید انواع روغن کنجد از سوی خوشه دنبال شده است.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار