مسئول بهره‌برداری محصولات مرتعی و جنگلی یزد خبر داد
مسئول بهره‌برداری محصولات مرتعی و جنگلی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد از ممنوعیت برداشت آنغوزه در این استان خبر داد.
کد خبر: ۶۱۶۶۸۷
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۲ 09 June 2018

محمد‌ زرگران با اعلام این خبر گفت: در سال جاری به دلیل خشک‌سالی‌های پی‌درپی و نبود بارش برداشت این گیاه آنغوزه در کل استان ممنوع شده و قرارداد جدیدی با بهره‌برداران بسته نشده است.

وی بابیان اینکه گیاه آنغوزه در شهرستان‌های اشکذر، اردکان، یزد، تفت، بهاباد، بافق، خاتم و مهریز رویش دارد، افزود: این گیاه در شهرستان میبد رویشی ندارد و رشد نمی‌کند.

مسئول بهره‌برداری محصولات مرتعی و جنگلی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد با اشاره به اینکه در سال گذشته با صدور مجوز برای 15 تا 20 نفر فرصت شغلی ایجاد شده است، تصریح کرد: در سال گذشته چهار تن آنغوزه شیرین در مهریز و دو تن در بهاباد و دو تن ریواس نیز در مهریز برداشت‌شده است.

زرگران بابیان اینکه این گیاه به کشورهایی همچون اروپا، هندوستان، چین و افغانستان صادر می‌شود، اظهار داشت: هر کیلو شیره آنغوزه بین 350 تا 450 هزار تومان و کِشت گیاه آنغوزه به‌طور متوسط در بازار کیلویی 100 تا 120 هزار تومان است.

این مقام مسئول ابراز داشت: این گیاه با توجه به اینکه جزء اقلام مجاز مشروط است، قطعاً باید طرح آن نوشته شود و این طرح به مزایده گذاشته شود و یا دامدارانی که دارای طرح مرتع‌داری مصوب هستند، پس از تهیه طرح تلفیقی بر اساس طرح به آن‌ها واگذار می‌شود.

وی بابیان اینکه علی‌رغم رشد مناسب گیاه آنغوزه در سال جاری در دو منطقه ساغندکوه شهرستان اردکان و شهرستان بافق؛ اما کمیته فنی با قرارداد جدید موافقت نکرده است. در استان یزد گیاهانی همچون آویشن، کلفوره، زیره کوهی، کاکوتی، وشاء یا کَندل و آنغوزه شیرین و تلخ برداشت آن در  ممنوع است.

مسئول بهره‌برداری محصولات مرتعی و جنگلی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد با اشاره به اینکه در سال گذشته در شهرستان‌های مهریز و بهاباد هفت هزار و 700 هکتار سطح مفید آنغوزه شیرین برداشت‌شده است، اظهار داشت: شیره آنغوزه تلخ کیلویی 100 هزار تومان به فروش می‌رسد.

وی اذعان داشت: این گیاه گرم و ارزش دارویی و صنعتی دارد و به‌طور متوسط 25 گرم کِشته و 15 گرم شیره از آنغوزه شیرین و به‌طور متوسط 50 تا 60 گرم شیره آنغوزه تلخ از این گیاه به دست می‌آید.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه این گیاه به‌صورت خام و بدون فرآوری به کشورهای دیگر صادر می‌شود، بیان داشت: با توجه به کارخانه‌های متعدد در هندوستان، احتمال تقلب زیاد می‌شود و آن را به‌صورت خام صادر می‌کنیم و همچنین صادرات بذر آنغوزه به کشورهای خارجی ممنوع است.

مسئول بهره‌برداری محصولات مرتعی و جنگلی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد در پایان خاطرنشان کرد: گیاهان زارعی که مشترک بین مرتع و زراعی است، حتماً قبل از برداشت بهره‌برداران بایستی به جهاد کشاورزی و اداره منابع طبیعی استان یزد و یا شهرستان جهت مشخص شدن زارعی بودن محصول مراجعه و سپس اقدام به برداشت نمایند، در غیر این صورت گواهی حمل از طریق اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد صادر نخواهد شد. در بحث چوب‌های زارعی همین سیکل طی می‌شود و هرگونه احداث چاه زغال ممنوع بوده و هرگونه مجوزی باید از طریق اداره منابع طبیعی استان یزد صادر گردد.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار