اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد اعلام کرد که تا پایان روز پنجم فروردین 1397، 320 هزار و 385 مسافر نوروزی در این استان اسکان داده شدند؛ این در حالی است تعداد اسکان یافتگان سال گذشته در مدت مشابه، 398 هزار و 692 نفر بود.
کد خبر: ۵۸۳۹۲۹
تاریخ انتشار: ۰۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۸ 28 March 2018

در نگاه اجمالی، کاهش حدود 72 هزار شمار اسکان یافته ها با توجه به ثبت بخشی از بافت تاریخی شهر یزد، 18 تیر 1396 از سوی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) تا حدودی با واقعیت و انتظارات مردم و مسئولان مبنی بر حضور بیشمار گردشگران فاصله دارد.
انتظار می رفت تعداد گردشگران اسکان یافته به مراتب بیشتر از مدت مشابه سال گذشته باشد، اما آمار اعلام شده خلاف چنین موضوعی را نشان می دهد.
بدون شک مسئولان مرتبط باید دلیل کاهش آمار اسکان مسافران نوروزی سال 1397 را با رودیکرد علمی و بررسی جوانب امر تجزیه و تحلیل کنند و پاسخگوی پرسش ها در این خصوص باشند. 
با این حال، بررسی های خبرنگار ایرنا نشان داد، زمان آمارگیری از مسافران اسکان یافته در تعطیلات نوروز 1396 از 26 اسفند 1395 آغاز شد و با توجه به سال کبیسه ، ماه اسفند 30 روزه بود.
این در حالی است، برای تعطیلات نوروز 1397، آمارگیری از مسافران اسکان یافته 27 اسفند 1396 شروع شده و اسفند ماه سال گذشته 29 روزه بود.
با این شرایط برای مقایسه منطقی آمار گردشگران اسکان یافته روزهای 26 و 30 اسفند 1396 لحاظ نشود.
از سوی دیگر کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی یزد اسفند 1396 به خبرنگار ایرنا گفته بود: پس از سپری شدن چند روز هوای معتدل ( از 29 اسفند) با جنوبی شدن جریان های جوی ، روند افزایش دما در استان آغاز و ظرف 2روز پنج تا هفت درجه دمای هوای گرمتر شد.
محمدرضا شیرغلامی افزود: بیشینه دمای هوا در شهر یزد در 29 اسفند 96 با پنج درجه افزایش به 26 درجه و اول فروردین 97 به 28 درجه سلسیوس رسید.
وی اضافه کرد: با توجه به حاکمیت پر ارتفاع تراز میانی جو، چهارم فروردین 97 دمای هوا در یزد افزایش یافت و یکشنبه هفته جاری (پنجم فروردین 97) بیشینه دمای هوای مرکز استان به 33 درجه سانتیگراد رسید.
بدون شک بسیاری مسافران در انتخاب مقصد سفر خود، پیش بینی هواشناسی در مناطق مختلف را مد نظر قرار داند و بر این اساس نوروز 1397 در استان یزد به مراتب گرمتر از مدت مشابه سال گذشته بود.
نوروز 1396 هوای استان یزد خنک و همراه با بارندگی بود در حالی که یزدی ها در سال 1397 نوروز گرمی را پشت سر می گذارند.
همچنین برای مقایسه آمار مسافران نوروزی باید آمار مجموع مسافران در کشور در نظر گرفته شود؛ چرا که مردم به دلایل مختلف امسال کمتر به مسافرت نوروزی رفته باشند.
بر اساس برنامه ریزی ها بر خلاف سالهای گذشته، امسال مسافران نوروزی در یزد فقط در 2 پارک طبیعت و کوهستان مجاز به برپایی چادر مسافرتی و اسکان بودند.
با این حال امید می رود، مسئولان مرتبط با حوزه گردشگری استان دلایل منطقی کاهش آمار اسکان مسافران و گردشگران نوروزی در یزد را اعلام کنند تا بلکه ابهام ها و پرسش ها در این خصوص کاهش یابد.
به گفته میثم کوچک زاده، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی یزد همزمان با آغاز تعطیلات نوروزی 2 میلیون و 300 هزار مورد از آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی این استان بازدید کردند که بیشترین بازدیدها با 71 هزار و 500 مورد مربوط به باغ ایرانی دولت آباد یزد است. 
وی ظرفیت اسکان روزانه مسافر در استان را 95 هزار و 843 نفر ذکر کرد. 
استان یزد با یک میلیون و 138 هزار نفر جمعیت در مرکز جغرافیایی ایران قرار دارد و دارای یکهزار و 720 اثر تاریخی و فرهنگی ثبت ملی است. 
با توجه به غنای یزد از لحاظ بناهای تاریخی، فرهنگی تاکنون پنج اثر استان شامل بافت تاریخی یزد، باغ های دولت آباد یزد و پهلوان پور مهریز و قنات های زارچ و حسن آباد در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. 
یزد نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان، در کنار استان های فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران، مقصد اول گردشگران خارجی و اروپایی است، به گونه ای که استقبال از این شهر تا پنج برابر افزایش یافت و همین امر گردشگری را محور توسعه استان قرار داد. 
گذشته از سفر گردشگران خارجی، صدها هزار گردشگر داخلی سال گذشته از بناهای تاریخی ، فرهنگی و چشم اندازهای طبیعی، عرصه های بیابانی و کویری استان دیدن کردند. 
استان یزد با داشتن 40 رشته صنایع دستی پویا، افزون بر سه هزار هنرمند فعال در این بخش دارد. 
یزد با عناوینی همچون شهر بادگیرها، دارالعباده، حسینیه ایران، دوچرخه ها، شیرینی، قنات، قنوت و قناعت و آفتاب شناخته می شود. 

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار