کد خبر: ۲۴۳۲۹۶
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۰ 09 June 2016
 سوزن دوزی از صدر اسلام در میان زنان بلوچ مرسوم بوده است و یکی از اصیل ترین و باشکوه ترین صنایع دستی کشور محسوب می شود.
به گزارش شستون، سوزن دوزی یکی از ظریف ترین هنر های دستی ایران به شمار می آید که تمامی قسمت های پارچه با کوک و بخیه های رنگارنگ پوشیده می شود. سوزن دوزی از صدر اسلام در میان زنان بلوچ مرسوم بوده است. بدون تردید، سوزن دوزی را باید در زمره یکی از اصیل ترین و با شکوه ترین صنایع دستی کشور به حساب آورد.در صنعت سوزن دوزی ذوق،خلاقیت و شاهکار زنان به نمایش گذاشته می شود که در بین زنان بلوچ دارای قدمت طولانی است.حال در این وادی برخی به اشتباه گمان می برند که سوزن دوزی لباس های محلی زنان بلوچ متأثر از هندوان می باشد در حالیکه این تصور غلط است زیرا تاریخ بلوچ قبل از پیدایش هندی ها بوده است.بدون شک و تردید می توان اذعان داشت که لباس هندوان و پاکستانی ها از لباس محلی بلوچ تأثیر گرفته است.
رحمان دوست یکی از اعضای هیئت مؤسس کارگاه سوزن دوزی زنان بلوچ در گفت و گو با شستون با اشاره به اینکه سوزن دوزی جزء اصالت و هویت زنان بلوچ است تصریح کرد: دختران بلوچ از کودکی با هنر سوزن دوزی در دامان مادران خود آشنا می شوند.
این مسئول با بیان اینکه از سال 92کارگاه سوزن دوزی زنان بلوچ فعالیت خود را در شهرستان سراوان آغاز کرده است افزود: در این کارگاه 40نفر به طور مستقیم و 200نفر به صورت غیر مستقیم مشغول به فعالیت هستند.
وی انتقال ارزش و اصالت سوزن دوزی به جامعه غیر بلوچ،تجاری سازی،معرفی ، برندسازی و آموزش صحیح سوزن دوزی را از اهداف اصلی تأسیس این کارگاه در شهرستان سراوان عنوان کرد.
رحمان دوست طراحی ایده های نو بر اساس نیازهای مشتریان و پیاده سازی ایده ها بر محصولات را از جهت فروش محصولات سوزن دوزی را مناسب برشمرد و ادامه داد:تدوین بخشنامه توسط مسئولین و نظارت کامل دستگاه هاو نهاد های اجرایی و قانونی بر این بخشنامه در جهت حمایت از صنایع دستی را در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید ملی را لازم الاجرا دانست.
وی در پایان عدم آشنایی بازار از محصولات صنایع دستی، عدم زمینه تبلیغ مناسب در زمینه بازاریابی محصولات را از مهم ترین مشکلات سد راه محصولات صنایع دستی بیان کرد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار