کد خبر: ۱۶۰۵۸۶
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۳ 09 January 2016

نام استان ایلام با حماسه و عشق گره خورده است و بی شک هشت سال دفاع مقدس یکی از درخشان ترین و حماسی ترین دورانی بود که در تاریخ پرافتخار این سرزمین ماندگار شد.

یکی از نخستین سطرهای پرافتخار تاریخ این دیار، در سرزمین «میمک» نگاشته شد. هنگامی که چند روز قبل از آغاز رسمی جنگ تحمیلی مرزهای استان ایلام مورد هجوم دشمن بعثی قرار گرفت و در روز 19 شهريور 59 با استفاده از حجم گسترده نيرو و ادوات پاسگاه هاي «ني خزر» و «هلاله» و ارتفاعات ميمك را اشغال کرد.

منطقه ميمك براى ارتش عراق که آن را «سيف سعد» یا «شمشیر پیروزی» ناميده بودند، از جنبه هاى مختلف (برخورداری از دیدبانی خوب روی منطقه، وجود چاههای نفت وگاز و..) حائزاهميت ويژه بود.

در همان ساعات اولیه اشغال میمک بود که به همت «آیت الله حیدری ایلامی» عشایر استان ایلام از همه ی ایلات و طوایف بسیج شدند و به آنجا شتافتند و با توجه به آشنایی که با منطقه داشتند توانستند در کنار نیروهای ارتش و سپاه و با حمایت نیروهای هوانیروز مانع پیشروی بیشتر دشمن شده و سرانجام پس از ماهها مقاومت در روز 19 دی ماه و طی عملیات «ضربت ذوالفقار» توانستند این ارتفاعات مهم و استراتژیک را از دشمن پس بگیرند.

19دی ماه فرصت مناسبی بود تا یادی کنیم از شهدای میمک، از حماسه سازان و عشایر ایلامی که از همه ی ایلات و طوایف، دست در دست هم جلوه ای از وحدت و همدلی را به نمایش گذاشتند تا برگ زرینی در تاریخ پرافتخار این سرزمین ورق بزنند.

یکی از دلاورمردان این عرصه «حاج جوزعلی نجفی» از فرماندهان دلیر ایل ارکوازی و بولی بود که در همان روزهای نخست اشغال میمک به ساماندهی نیروهای عشایر منطقه پرداخت و دوشادوش سایر ایلات از میمک دفاع کرد.

رزمنده ای که روزگاری هیبت و صلابتش لرزه بر اندام عراقی می انداخت و هنوز هم اقتدار و صلابتش در ذهن همه ی همرزمانش مانده است، اما این روزها زخم های آن دوران کمی او را زمین گیر کرده ولی خودش را همچنان محکم و استوار نگه داشته و با ترکش های به جای مانده در تنش می جنگد.

به رسم هرسال، به دیدارش که می روم مرا محکم تر از همیشه بغل کرده و اشک هایش شانه هایم را خیس می کند، این بار بهانه ی گریه هایش را می دانم، سالهاست که روز 19 دی ماه را همراه پدرم (حبیب حیدرپناه) که از همرزمانش در میمک بود به دیدارش می رفتیم و این دومین سالی است که پس از درگذشت پدر، تنها به دیدارش می روم و همین موجب شد که حال و هوای این دیدار قدری متفاوت تر از همیشه باشد.

«جوزعلی» از روزهای حماسه و عشق می گوید از روزهایی که عشایر ایلام - که آشنایی زیادی با فنون نظامی نداشتند - با کمترین امکانات و سلاح های شکاری دوشادوش نیروهای ارتش و سپاه جنگیدند.

با بغض های در گلو مانده از خاطرات آن روزها می گوید از عشایر غیور و سلحشوری که عقل و عشق را با هم در آمیخته بودند. از همه ی ایلات و طوایف استان یاد می کند ( از سلحشوران ایل ملکشاهی و شوهان، ارکوازی و بولی، خزل و چرداول، پنجستون، دهبالایی، کلهر و لک، عالی بیگی، عشایرغیور ایوان، میشخاص، بدره و آبدانان، دره شهر و دهلران و..) و معتقد است فتح میمک متعلق به همه ی ایران و استان ایلام است، از شیرزنان عشایری که نان محلی می پختند و آذوقه را برای رزمندگان فراهم می کردند تا نیروهای ارتش، هوانیروز و سپاه که متشکل از دلاورمردانی از جای جای ایران پهناور بودند و در میمک حضور یافته بودند تا از خاک وطن دفاع کنند.

با صدایی که کمی شکسته از قبل شده، یاد می کند از راز و نیاز شبانه مردانی که با خلوص نیت به آسمان شهادت پرکشیدند. رزمندگانی که فریاد عشق و عرفان را بر بلندای قله های کمال سردادند.

از همرزمانی می گوید که سالها در کنارشان قد کشیده بود، هم محله ای هایش در روستای بهمن آباد، شهیدان «موسی (ایمان) کمری» و «علیداد دانشگر» که جلوی دیدگانش آسمانی شدند و همپای سایر شهیدان استان ایلام، بر بلندای میمک، شکوه بهشت را نظاره گر شدند و آیه فتح سرودند و در کمال رضا، به مسلخ عشق رفتند تا لذت دیدار خدا را برای مردمان عصر خویش ترجمه کنند.

جوزعلی از مسئولان انتظار دارد رزمندگان و پیشکسوتان دفاع مقدس را فراموش نکنند و از همه ی جوانان و اهالی قلم می خواهد که نگذارند یاد و خاطره های سالهای دفاع مقدس به دست فراموشی سپرده شود و تلاش کنند تا این گنجینه های ارزشمند را به نسل های بعدی منتقل کنند.

لحظه ی خداحافظی، شانه های استوارش را صمیمانه تر از همیشه می فشارم و برایش آرزوی سلامتی می کنم و به این امید که خداوند عمری عطا کند و سالی دیگر و 19 دی ماه دیگری به دیدارش بیایم و یاد کنیم از رزمندگان و شهدای میمک...

یاد و خاطره ی شهدای میمک و همه ی شهدا گرامی باد.



اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
محمد رشیدیان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۵۹ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۰
تحریف تاریخ جنگ به همین آسانی؟! منکر حضور ایلات و طوایف استانمان در جنگ هشت ساله نیستم اما این دلاورمردان ایل غیور خزل بودند که دوشادوش سربازان شجاع ارتش منطقه میمک را از لوث نیروهای بعثی پاکسازی نمودند و برگ زرینی بر افتخارات ایل و استان افزودند.
محمد رشیدیان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۰
تحریف تاریخ جنگ به همین آسانی؟! منکر حضور ایلات و طوایف استانمان در جنگ هشت ساله نیستم اما این دلاورمردان ایل غیور خزل بودند که دوشادوش سربازان شجاع ارتش منطقه میمک را از لوث نیروهای بعثی پاکسازی نمودند و برگ زرینی بر افتخارات ایل و استان افزودند.
صیدعلی پوشکان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۵
باسلام ودرود به محضر جناب آقای حیدر پناه .برادر عزیزم در خصوص مرقومه حضرتعالی توجه تان را به نکات ذیل معطوف میدارم:اولا از ظاهر وسن وسالتان پیداست که قطعاشما در آن عملیات حضور نداشته ایدلذا اظهار نظر وقلمفرسایی تان صرفا براساس شنیده ها و روایات می باشد(جماعت یه دنیا فرقه بین دیدن و شنیدن برید از اونا بپرسید که شنیده ها رو دیدن)اگر می خواهید بدانید که فاتحان و پیشمرگان واقعی عملیات ضربت ذوالفقار چه کسانی بودند اولا زحمت بکشید سری به آرامگاه شهدای علی صالح بزنید وببینید شهدای عزیزی که تاریخ شهادتشان دیماه59ومحل شهادت میمک می باشد محل تولدشان کجاست...ودیگر اینکه به سخنرانی ها و ذکر خاطرات هرساله امرا وفرماندهان ارشدارتش وسپاه در مراسمات گرامیداشت حماسه نوزده دیماه گوش فرادهید ویابه آرشیو واسناد دفاع مقدس مراجعه فرمایید. برادر خوب من: میمک سرزمین آبا واجدادی ایل خزل بوده ومی باشد وهنوز هم مردمان ولایتمدار این دیار برای دفاع از ارزشهای نظام و آب وخاک این سرزمین آماده جانفشانی می باشند .آیا شما چیزی از رشادت ها وفداکاری های شهیدان کمر زاده فیضی حاجیان کاظمی مامی زاده نبی نیا آقایی جعفری میرزابگی سلیمان نژادملک احمدی خزلی بشیری امیدی باقری نادری حاتمیان سلیمانی و....که هریک از آنان از شیران ونام آوران دوران خود بودندرا شنیده اید. بنابراین انصاف نیست که نقش این شهدای عزیزو ده ها جانباز گرانقدر به جا مانده ازآن فتح الفتوح عظیم را کم رنگ کنیم چرا که در اینصورت فردای قیامت و در محضر خداوند متعال باید پاسخگوی کردار وگفتار ونوشتارمان باشیم.موید باشید
محسن فغاني
|
United States
|
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
دوستان عزيز
جنگ ٨ ساله ايران و عراق گرچه جوانان زيادي را از كشورمان گرفت ولي موجب نزديكي بيش از پيش مردم و همراهي جوانان كشور از جاي جاي خاك پاك ايران براي دفاع از دين و ميهن شد. گرچه ايلات و عشاير منطقه و بويژه قوم غيور خزل نقش اساسي در پيكار براي پاك سازي ميمك عزيز از لوث وجود متجاوزان داشتند ولي نيروهاي ارتش نيز از همان روزهاي ابتداي اشغال ميمك به كمك مردم منطقه آمدند. اجازه بدهيد در اينجا يادي بكنم از برادر عزيزم شهيد ستوانيكم عبدالعلي فغاني كه در تاريخ ١٨ بهمن ١٣٥٩ در ميمك به شهادت رسيد. او كه گرچه تكنسين نيروي هوايي و اهل شهر طبس بعنوان يكي از مركزي ترين شهرهاي ايران بود ولي خود را به نيروي زميني منتقل كرده و از مهرماه و ابتداي جنگ به اين منطه شتافت و نهايتا به شهادت رسيد.
البته اگر دوستان و همرزمان شهيد در آن ايام عكسي دارند خوشحال ميشوم دريافت كنم.
تشكر
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار