بسته ویژه خبری تابناک یزد:
رصد‌خانه «تابناک» ‌خبرهایی‌ برای مخاطبان آماده می‌کند که غیررسمی هستند یا اینکه کمتر از اهمیت خود، مورد توجه قرار می‌گیرند؛"یزد در روز اول، نامزد انتخابات خبرگان نداشت،آب، خاک و هوای یزد در حالت بحران وجمع‌آوری ۴۷ معتاد پرخطر در یزد"رصد‌خانه امروز تابناک یزدرا تشکیل می‌دهند.
کد خبر: ۱۴۶۷۵۰
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۴ - ۰۵:۳۸ 18 December 2015
یزد در روز اول، نامزد انتخابات خبرگان نداشت
دبیر ستاد انتخابات استان یزد گفت که در روز نخست نام نویسی از نامزدهای پنجمین دوره انتخابات خبرگان رهبری در حوزه استان یزد، ثبت نامی صورت نگرفته است.مصطفی سالاری با بیان این مطلب  که کار نام نویسی از نامزدهای انتخابات خبرگان رهبری صبح امروز در فرمانداری یزد آغاز شد و به مدت یک هفته ادامه دارد.

وی با اشاره به دستورالعمل انتخابات خبرگان گفت که ثبت نام از کاندیداهای خبرگان رهبری در ساعت اداری انجام خواهد شد.

این مقام مسئول درباره زمان ثبت نام از کاندیداهای مجلس دهم هم گفت که این کار از روز شنبه آینده در 4 حوزه انتخابیه استان یزد انجام می گیرد و مسئولان برگزاری تا ساعت 17 پذیرای کاندیداها خواهند بود.

دبیر ستاد انتخابات استان یزد با اشاره به مدارک مورد نیاز در زمان ثبت نام داوطلبان تاکید کرد: ارائه اصل شناسنامه، 3 نسخه تصویر کلیه صفحات شناسنامه و 12 قطعه عکس جدید 4×6 اصل مدرک حوزوی اجتهاد و سه نسخه تصویر آن از مدارک مورد نیاز ثبت نام داوطلبین است.

وی بینش سیاسی، اجتماعی و آشنایی با مسائل روز و اجتهاد در حدی که قدرت استنباط بعضی مسائل فقهی را داشته باشد و بتواند ولی فقیه واجد شرایط رهبری را تشخیص دهد را از شرایط داوطلبان دانست و تصریح کرد: معتقد بودن به نظام جمهوری اسلامی ایران اشتهار به دیانت، وثوق و شایستگی اخلاقی و نداشتن سوابق سوء سیاسی و اجتماعی از جمله شرایط داوطلبین مجلس خبرگان رهبری است.

مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری و دبیر ستاد انتخابات استان یزد خاطرنشان کرد: مرجع تشخیص دارا بودن شرایط فوق، فقهای شورای نگهبان قانون اساسی هستند اما کسانی که رهبر معظم انقلاب صریحاً و یا ضمناً اجتهاد آنان را تأیید کرده باشند از نظر علمی نیاز به تشخیص فقهای شورای نگهبان ندارند.رئیس ستاد انتخابات استان نیز هفته گذشته در نشستی خبری از احتمال ثبت نام 8 نفر بعنوان نامزد خبرگان رهبری خبر داده بود. محمد علی طالبی در رابطه با مجلس دهم هم، این تعداد را 80 نفر تخمین زده بود.خبرانلاین

آب، خاک و هوای یزد در حالت بحران

نقش پژوهش و فناوری در مدیریت آب، اقتصاد سبز و سلامت انسان و محیط زیست در میزگردی در نمایشگاه فن‌بازار در دانشگاه یزد مورد بحث و بررسی قرار گرفت.هادی زارع عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد در این میزگرد که باحضور صاحب‌نظران، استادان دانشگاه و محققان و دانشجویان همراه بود گفت: وضعیت مثلث حیات در استان یزد که از سه قسمت (آب، خاک، هوا) تشکیل شده، در یک حالت بحرانی قرار دارد.

به گفته وی، متوسط بارندگی دراستان یزد ۱۰۷میلی‌م‌تر و میزان تبخیر ۳۲۰۰میلیم‌تر درسال است، یعنی حدود ۳۲ برابر بارندگی، تبخیر داریم و درنتیجه خاک حاصلخیزی خود را از دست می‌دهد.

زارع افزود: با وجود افت سالیانه ۷۰سانتیم‌تر از سطح آب زیر زمینی در یزد و تبخیر شدید نیازمند برنامه‌ریزی مدون و توسعه صنعتی پایدار و حفظ محیط زیست برای آیندگان هستیم.

وی گفت: ۱۵ سال پیش دلخوشی ما در استان یزد هوای پاک و داشتن آسمانی صاف و آبی بود اما با وجود صنایع و معادنی که به صورت بی‌رویه رشد کردند این نعمت را از دست دادیم.

هادی زارع اظهار داشت: صنعت‌گران افتخارشان این است که۶۰درصد کاشی و سرامیک کشور را تولید می‌کنند و استان یزد را به پایتخت کاشی وسرامیک تبدیل کرده‌اند. اما به نظر من یزد با وجود صنایع آلوده، پایتخت آلودگی هوا هم شده است.

زارع افزود: غلظت ریزگرد‌ها در استان یزد ۷برابر استاندارد شده و این هوای آلوده برای مردم استان در درازمدت خطرآفرین وبیماری‌زا است.

دکترعلی اصغرسمسار یزدی پژوهشگر و مشاور ارشد مرکز بین‌المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی در استان یزد نیز در این نشست پژوهش صحیح و اصولی را عامل اصلی پیشرفت در همه زمینه‌ها دانست و افزود: مراکز تحقیقات و دانشگاه‌ها باید در کنار هم و با همراهی یکدیگر کار کنند.

وی کشورهای پیشرفته را واقف به ضرورت پژوهش دانست و خواستار همکاری بیشتر صنعت و دانشگاه‌ها در زمینه‌های تحقیقاتی مختلف شد.

سمسار یزدی، دانش مدرن و دانش بومی را به همراه هم مورد نیاز تحقیق و پژوهش دانست. وی استفاده از مدل‌هایی که در خارج از کشور انجام شده و موفقیت‌آمیز بوده‌اند را بدون هیچ آزمون و امتحانی اشتباه دانست و استفاده از مدل‌هایی که با شرایط اقلیمی و بومی منطقه سازگار باشد را مورد تاکید قرار داد.

وی اظهار داشت: دانشجوی پژوهشگر باید علاوه بر توانایی علمی کافی و کیفیت آموزشی مناسب در طول تحصیل یک‌سری استعداد‌ها و ظرفیت‌هایی را داشته باشد که بتواند یک کار پژوهشی را به سرانجام برساند.

یکی دیگر از اعضای نشست دکتر یوسف هاشمی‌نژاد عضو هیأت علمی مرکز ملی تحقیقات شوری یزد بود که با اشاره به کشاورزی و باغات پسته، گفت: یک کشاورز با این وضعیت شوری آب‌های آبیاری، سالیانه‌ ده کامیون نمک خالص را به سطح خاک اضافه می‌کند.

درهمین شرایط کشاورز برای حفظ و کنترل شوری خاک لازم است مقداری آب تحت عنوان کسر آب‌شویی به حجم آب آبیاری اضافه کند که در این شرایط مصرف آب بیشتر برابر است با مصرف نمک بیشتر.

وی استفاده از آب شیرین‌کن‌ها را یکی از راهبردهایی دانست که در مقابله با اثرات شوری، اخیرا بخش خصوصی در یزد به آن پرداخته است.

هاشمی‌نژادگفت: هرچند که استفاده از آب شیرین‌کن‌ها در شرایط فعلی، از لحاظ اقتصادی توجیه دارند ولی بنا به دلایلی با دیدگاه توسعه سبز و اقتصاد پایدار هم‌خوانی ندارند. وی زایدات نمک و مصرف انرژی قابل توجه را از مشکلات این نوع سیستم‌ها برشمرد.

وی یکی از راهکارهای پایدار برای اقتصاد سبز را مقابله با شوری در چارچوب سیستم شورورزی دانست و افزود: مرکز ملی تحقیقات شوری، سیستم شورورزی را با استفاده پایدار از پتانسیل‌های محیط‌های آب و خاک شور به منظور تولید محصولات کشاورزی تعریف کرده است.

هاشمی‌نژاد تصریح کرد: این سیستم یک سیستم تلفیقی کشاورزی بوده که در شرایطی که استفاده از آب‌های شور و فراشور امکان‌پذیر و یا به‌صرفه نیست، به معیشت کشاورزان کمک می‌کند. این روش ضمن اینکه منابع آب تجدیدپذیر کشور را برای مصارف استراتژیک حفظ کرده، درآمدی را نیز برای کشاورزان در پی دارد.خبرانلاین

جمع‌آوری ۴۷ معتاد پرخطر در یزد

رئیس پلیس شهر یزد از ادامه طرح پاکسازی مناطق آلوده و جمع‌آوری ۴۷ معتاد پرخطر و تابلو خبر داد و گفت: این افراد برای درمان به مرکز بازپروری معرفی شدند.
سرهنگ منوچهر نصیری اظهار داشت: در راستای اجرای طرح ارتقاء امنیت اجتماعی و درخواست‌های مردمی، پلیس یزد طرح شناسایی معتادان و توزیع کنندگان موادمخدر را در سطح شهر به اجرا گذاشت.

نصیری با اشاره به نتیجه اجرای این طرح بیان کرد: در راستای اجرای این طرح، ۴۷ معتاد تابلو و پرخطر جمع آوری و برای درمان به مرکز بازپروری معرفی شدند.

رئیس پلیس شهر یزد تصریح کرد: به منظور سالم سازی و پاکسازی مناطق آلوده و جلب رضایت عمومی مردم، اجرای این طرح و طرحهای مشابه همچنان ادامه دارد .

نصیری با بیان اینکه اعتیاد دشمن انسان و انسانیت است، گفت: اعتیاد سلاحی است که جوانی، نشاط، خلاقیت، اراده انسان و حتی هویت او را نشانه می رود.مهر



اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار