کد خبر: ۵۸۵۱۹
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۸ 07 July 2015

نمایشگاهی بزرگ از آثار خوشنویسی و صنایع دستی ایران در شهر استانبول ترکیه برپا خواهد شد که در آن از بزرگ ترین حجم فیروزه کوب دنیا که ساخته هنرمندان ایرانی است رونمایی می شود.

به گزارش تابناک یزد، هنر ایران از دیرباز مورد توجه خاص و عام بوده و همیشه هنرمندان کشور ما جایگاهی بالا در میان هنرمندان سایر کشورها داشته اند که حضور ایرانی ها در حراج های معتبر خارجی شاهدی بر این مدعاست. همیشه وقتی بحث بر برپایی یک نمایشگاه بزرگ از آثار هنری ایرانی ها در خارج به میان می آید، چشم همه به سمت دولت و همت او دوخته می شود ولی این بار استانبول ترکیه میزبان نمایشگاهی بزرگ است که متولی آن بخش خصوصی است.

نمایشگاهی در استانبول ترکیه از آثار خوشنویسی و صنایع دستی ایران برگزار خواهد شد که بخش خصوصی متولی آن است. رفیع رضوی، مدیر این نمایشگاه درباره این برنامه گفت: استانبول خود مهد هنر است و کار کردن در این شهر مانند این است که کسی بخواهد آثار صنایع دستی مثل خاتم کاری یا قلم زنی خود را از کشوری دیگر به میدان نقش جهان اصفهان بیاورد و آن را آنجا عرضه و بازاریابی کند.


او افزود: استانبول هرساله میزبان نمایشگاه ها و جشنواره های متعدد خوشنویسی است و این شهر و مدیرانش قصد دارند با برگزاری این برنامه ها خود را پدرخوانده خوشنویسی دنیا معرفی کنند، البته باید گفت که این شهر اکنون تبدیل به یکی از قطب های خوشنویسی شده است و برگزاری رویدادهای هنری بخصوص در عرصه خوشنویسی در آن بسیار دشوار است.

رضوی بیان کرد: ترکیه که یکی از همسایه های پرگردشگر کشور ماست و می تواند فضای مناسبی برای بازاریابی هنر و میراث فرهنگی کشورمان باشد، اما تنها کاری که سازمان میراث فرهنگی کرده است گرفتن فضایی در فرودگاه این شهر و اجاره دادن آن به افرادی غیر متخصص است.

او ادامه داد: این سازمان عریض و طویل تنها این غرفه ها را به افراد اجاره می دهد تا برای خود درآمدزایی داشته باشد در صورتی که هیچ نظارتی بر کیفیت و ارزش آثار صنایع دستی که به این غرفه ها برده می شود و قرار است معرف فرهنگ کشورمان باشد ندارد. خود من بارها دیده ام که آثاری با کیفیت پایین و حتی چینی نیز برای فروش در این غرفه ها عرضه می کنند.

به گفته رضوی از جمله اتفاقات جالب این نمایشگاه رونمایی از بزرگ ترین گلدان فیروزه کوب دنیاست. او در این باره توضیح داد: این گلدان هنر دست هنرمندان ایرانی است و حدود سه کیلو فیروزه در ساخت آن بکار رفته است. این گلدان بزرگ ترین حجم فیروزه کوب دنیا محسوب می شود و در این نمایشگاه از آن رونمایی خواهیم کرد.

رضوی بیان کرد: این نمایشگاه شامل 5 بخش جانبی شامل بخش های فرش، نگارگری، فیرزوه کوبی، قلمکاری و نقاشی روی گچ است که به عنوان نمونه در بخش فیروزه کوبی بزرگترین اثر این حوزه در دنیا به نمایش درخواهد آمد. این ظرف فیروزه ای که بالغ بر 5/6 کیلو فیروزه خالص دست چین نیشابوری در آن بکار رفته است. این اثر در تکنیک هم در نوع خود بسیار خاص است زیرا فیروزه نه روغن خورده و نه سائیده شده است.

تبلور هنر ایران در استانبول ترکیه

او در مورد نمایشگاه «از فرش تا عرش» که در به همت بخش خصوصی در این شهر برگزار خواهد شد، توضیح داد: ما دو سال و نیم است که تمام فضاهای موجود در این شهر را بررسی کردیم تا به فضای مورد نظرمان رسیدیم و همین وسواس در برگزاری درست این برنامه باعث شد که برگزاری جشنواره با سه سال تاخیر انجام شود.

این فعال فرهنگی دعوت و حضور از بیش از 300 بازاریاب هنری را از ویژگی های خاص این نمایشگاه دانست و گفت: یکی از اشتباهات فاحش ادارات دولتی در برگزاری نمایشگاه های خارجی بردن هنرمندان است. وظیفه هنرمند خلق اثر است نه بازرایابی برای آن، همه هم می دانیم که هنرمندان معمولا در بازاریابی درست ناتوان هستند پس ما آثار خلق شده را به ترکیه می بریم و با بازاریابی درست فرهنگ کشورمان را معرفی می کنیم.

او درباره محل برگزاری این نمایشگاه بیان کرد: نمایشگاه در فضایی 1800 متری در شهر استانبول به نام سالن جمال رشیدی در میدان معروف تقسیم این شهر برپا خواهد بود و در آن بیش از 251 اثر مشتمل بر 32 اثر خط بسیار نفیس به نمایش درخواهد آمد که همگی ابعادی بالای یک متر دارند.

رضوی در پایان گفت: در این نمایشگاه آثاری به نمایش درخواهد آمد که در حوزه خود منحصر به فرد باشد. ما از برند استاد استفاده نکردیم بلکه آثاری به این جشنواره راه یافته اند که مخلوق یک خرد کارگاهی باشند. در این نمایشگاه نزدیک به 9 میلیون دلار اثر هنری و صنایع دستی گنجانده شده است که در نوع خود بی نظیر خواهد بود.



جام جم آنلاین
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار