یزد در مسیر توسعه لجستیک و حمل‌ونقل/ آزادراه‌ها و هوشمندسازی حمل و نقل در اولویت قرار دارد

گروه استان‌ها - مدیرکل راه و شهرسازی استان یزد از نهایی شدن سند لجستیک حمل‌ونقل با محوریت هوشمندسازی و حمل‌ونقل ترکیبی و برنامه ساخت ۴۸۰ کیلومتر آزادراه طی پنج سال خبر داد.
کد خبر: ۱۲۱۴۱۶۹
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۰ 24 December 2025

یزد در مسیر توسعه لجستیک و حمل‌ونقل/ آزادراه‌ها و هوشمندسازی در اولویت

به گزارش خبرنگار تابناک از استان یزد «احسان خواجه‌رضایی» مدیرکل راه و شهرسازی استان یزد، در نشست خبری مدیران حوزه حمل‌ونقل استان که به مناسبت هفته حمل‌ونقل برگزار شد، با اشاره به جایگاه راهبردی یزد در شبکه حمل‌ونقل کشور گفت: یزد با وسعت ۴.۶ درصد مساحت ایران، هشتمین استان پهناور کشور است و به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در فلات مرکزی، نقش مهمی در اتصال کریدورهای حمل‌ونقلی دارد.

وی با بیان اینکه استان در حال حاضر فاقد آزادراه فعال است، اعلام کرد: ساخت ۴۸۰ کیلومتر آزادراه طی برنامه‌ای پنج‌ساله در چهار قطعه و براساس اولویت اجرایی خواهد شد. این پروژه‌ها در ارتقای ایمنی، کاهش زمان سفر و توسعه اقتصادی استان نقش مهمی ایفا می‌کنند.

خواجه‌رضایی به سهم استان یزد از شبکه راه‌های کشور اشاره کرد و افزود: یزد حدود چهار درصد بزرگراه‌های کشور را در اختیار دارد و از نظر راه‌های اصلی، ترانزیتی و شریانی در جایگاه دهم کشور قرار گرفته است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان با تأکید بر قرارگیری یزد در کریدور شمال ـ جنوب بیان کرد: با اجرای پروژه‌هایی نظیر محور دربند ـ نای‌بند و اقدامات آتی در محدوده ندوشن، امید است کریدور شرق ـ غرب نیز بیش از پیش به استان متصل شود و جایگاه ترانزیتی یزد تقویت گردد.

وی درباره سند لجستیک استان تاکید کرد: بازنگری این سند از دو سال پیش آغاز شده و اکنون تقریباً نهایی شده است. در تدوین آن، نظرات تمامی دستگاه‌های مرتبط لحاظ شده و محتوای آن کاملاً منطبق با سند «یزد پایدار» است.

خواجه‌رضایی تصریح کرد: رویکرد اصلی سند، هوشمندسازی و توسعه حمل‌ونقل ترکیبی در حوزه‌های جاده‌ای، ریلی و هوایی است و ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز در هر سه بخش با جدیت دنبال می‌شود.

وی در پایان تأکید کرد: بهره‌گیری حداکثری از موقعیت ژئوپلیتیکی استان و تکمیل زنجیره حمل‌ونقل می‌تواند یزد را به یکی از قطب‌های مهم لجستیکی کشور تبدیل کند.

انتهای پیام/