مدیرعامل آب منطقه‌ای یزد:

آب انتقالی به یزد صرفا برای شرب مصرف می‌شود / مصرف آب انتقالی به یزد کاملا شفاف است

مدیرعامل آب منطقه‌ای یزد با تاکید بر شفافیت کامل در نحوه مصرف آب انتقالی، شایعه استفاده این آب در بخش کشاورزی یا صنعت را به شدت رد کرد.
کد خبر: ۱۱۹۸۳۵۸
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۶ 05 April 2025

به گزارش خبرنگار تابناک از یزد، جواد محجوبی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اشاره به برخی روایت‌های نادرست در فضای رسانه‌ای، اظهار کرد: تنها هفت درصد از منابع آبی زاینده‌رود به یزد منتقل می‌شود و این میزان صرفاً به مصرف آشامیدنی و بهداشتی شهروندان اختصاص دارد. جواد محجوبی افزود: نمی‌توان بحران کم‌آبی در اصفهان را به این مقدار محدود نسبت داد.

وی در نشست خبری روز شنبه ۱۶ فروردین، به حادثه تخریب خط انتقال آب یزد در تاریخ ۹ فروردین پرداخت و گفت: ایستگاه شماره ۳ به‌شدت آسیب دیده و تعمیر آن به زمان زیادی نیاز دارد. او گفت که با توجه به وسعت خرابی‌ها، راه‌اندازی مجدد این ایستگاه حداقل دو ماه زمان خواهد برد.

محجوبی بیان کرد: فرآیند ساخت قطعات مورد نیاز ایستگاه آغاز شده و امیدواریم تا پیش از خردادماه، که فصل اوج مصرف آب است، آن را وارد مدار کنیم. به گفته او، ایستگاه چهارم آسیب کمتری دیده و پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که بازسازی آن در عرض ۱۰ روز ممکن خواهد بود. هم‌اکنون این عملیات در حال انجام است.

او همچنین از تخریب سه حوضچه در مسیر خط انتقال خبر داد که موجب اتلاف بیش از ۵۰ هزار مترمکعب آب شد. با این حال، به گفته محجوبی، تعمیرات لازم به‌موقع انجام شده و روز پنجشنبه گذشته پایان یافت.

مدیرعامل آب منطقه‌ای یزد تاکید کرد: تلاش داریم با هدایت ثقلی آب از ایستگاه‌های اولیه به ایستگاه چهارم، تا از این طریق آب‌رسانی به یزد را حفظ کنیم. او افزود: در صورت عدم بروز مشکل، آب از امشب یا نهایتاً فردا یکشنبه، به مخازن یزد خواهد رسید.

وی در ادامه گفت: برآورد اولیه از خسارات وارده به خطوط انتقال حدود ۱۵۰ میلیارد تومان است، اما رقم دقیق پس از بررسی‌های بیشتر اعلام خواهد شد.

محجوبی در خصوص پیشینه طرح انتقال آب به یزد خاطرنشان کرد: این پروژه از سال ۱۳۶۸ در دولت سازندگی تصویب و در سال ۱۳۷۸ به بهره‌برداری رسید. برخلاف شایعات، در هیچ بخشی از این مصوبه، ایجاد سد کوهرنگ به‌عنوان پیش‌شرط انتقال مطرح نشده است.

وی اضافه کرد: عدد ۱۴۰۰ که در طرح آمده، صرفاً افق اجرایی طرح بوده و به‌معنای پایان آن نیست. بررسی‌های جدید در سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که این خط انتقال تا سال ۱۴۴۰ همچنان پاسخگوی نیازهای یزد خواهد بود.

محجوبی در ادامه توضیح داد: مطابق با مصوبه انتقال، میزان تخصیص آب به یزد ۹۸ میلیون مترمکعب است که شامل ۷۸ میلیون مترمکعب برای شرب و ۲۰ میلیون مترمکعب برای صنعت می‌شود. اما به طور میانگین، تنها ۵۶ میلیون مترمکعب آب منتقل شده و بخش صنعتی نیز سال‌هاست از منابع جایگزین تأمین می‌شود.

او افزود: به علت کمبود آب باکیفیت برای شرب، سهم قانونی صنعت قطع شده و از پساب، چاه‌های کم‌کیفیت و طرح انتقال آب از دریا، برای صنعت استفاده می‌شود. به گفته او، هیچ ارتباطی میان آب انتقالی به یزد و تأمین آب صنایع وجود ندارد.

محجوبی با بیان اینکه تنها یک‌چهارم آب مورد نیاز استان از منابع داخلی تأمین می‌شود، تاکید کرد: یزد به شدت به آب انتقالی وابسته است و تنها در برخی مناطق محدود، حدود ۳۰ میلیون مترمکعب آب قابل شرب استخراج می‌شود که با آب انتقالی ترکیب می‌گردد.

وی تاکید کرد: ادعای مصرف این آب در کشاورزی، از اساس نادرست و غیرمنصفانه است. او گفت: از یک میلیارد مترمکعب آبی که سالانه در حوزه زاینده‌رود توزیع می‌شود، تنها ۶۰ میلیون مترمکعب آن به یزد اختصاص یافته و بقیه در اختیار استان‌های دیگر از جمله اصفهان و کهگیلویه و بویراحمد قرار می‌گیرد.

محجوبی افزود: مسئولان باید با مردم صادق باشند و به جای مقصر جلوه دادن یزد، نحوه مصرف آب در استان‌های خود را شفاف‌سازی کنند. او گفت: فقط برای یک نوبت آبیاری مزارع شرق اصفهان، دست‌کم ۶۰ میلیون مترمکعب آب نیاز است؛ یعنی معادل آب شرب سالانه مردم یزد.

در پایان، محجوبی بر شفاف بودن مصرف آب در یزد تاکید کرد و گفت: هر نهاد یا فردی می‌تواند مصارف آب این استان را بررسی کند تا صحت ادعاها در خصوص مصرف آب صرفاً برای شرب و بهداشت به‌وضوح مشخص شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار