به گزارش خبرنگار تابناک از یزد، استان یزد در روزهای ۲۳ و ۲۴ آبانماه میزبان اولین کنگره بینالمللی شتر و چهارمین کنگره ملی شتر خواهد بود که در شهرستان بافق و به ابتکار سازمان جهادکشاورزی یزد برگزار میشود.
این کنگره با هدف توسعه صنعت شتر در شرایط اقلیمی خشک و نیمهخشک، و معرفی شهرستان بافق بهعنوان قطب پرورش شتر در ایران برگزار میشود.
مهدی غیباللهی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان یزد، درباره این رویداد اظهار داشت: «سال ۲۰۲۴ از سوی سازمانهای جهانی به عنوان سال جهانی شتر نامگذاری شده و با توجه به شرایط اقلیمی گرم و خشک که بیشتر کشورها به سمت آن میروند، شتر به عنوان دام آینده جهان مطرح شده است. هدف ما از برگزاری این کنگره، تقویت موقعیت بافق به عنوان پایلوت پرورش شتر در کشور است.»
وی با اشاره به جایگاه یزد در پرورش شتر افزود: «هماکنون ۱۵۰ هزار شتر در ایران وجود دارد که ۱۵ هزار رأس آن در استان یزد پرورش مییابد و این استان با قرار گرفتن در رتبه سوم کشور، جایگاه مهمی در صنعت شتر دارد. شهرستانهای بافق و اردکان بیشترین تعداد شتر را در خود جای دادهاند، و بافق بهطور ویژه با داشتن تنها ایستگاه ملی تحقیق و توسعه شتر تک کوهانه در کشور، از اهمیت بالایی برخوردار است.»
در این کنگره، مسئولان و متخصصان حوزه کشاورزی و دامداری به بررسی راهکارهایی برای توسعه این صنعت در یزد خواهند پرداخت. به گفته غیباللهی، بخشی از اهداف این کنگره، معرفی ظرفیتهای شتر برای سرمایهگذاران و جذب سرمایههای جدید به این حوزه است. او همچنین خبر داد که در این رویداد، سامانه "ساربان یار" رونمایی خواهد شد که با بهرهگیری از فناوریهای نوین، چرای هوشمند شتر را ممکن میسازد و به این صنعت کمک شایانی خواهد کرد.
سید علیرضا اسماعیلزاده، رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان یزد و دبیر اجرایی کنگره، با اشاره به اهمیت برگزاری این رویداد همزمان با پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزی گفت: «تدوین دو برنامه پنجساله در استان یزد برای توسعه صنعت شتر، نقطه عطفی در این زمینه است. برنامه پنجساله اول که بهزودی به پایان میرسد، شامل تحقیقات گسترده با استفاده از دانشهای نوین از جمله هوش مصنوعی است. برنامه پنجساله دوم نیز به راهاندازی سایت ملی شورورزی، گردشگری تخصصی شتر و ایجاد دهکده فناوری شتر در بافق اختصاص دارد.»
وی اضافه کرد: «این کنگره فرصتی است تا محققان و صاحبنظران با ظرفیتهای شتر و محصولات آن آشنا شده و تبادل نظر کنند. همچنین شهرداری بافق نیز در حاشیه کنگره، سمپوزیوم مجسمههای شنی در کویر کاراکال را برگزار میکند که یکی از جاذبههای جانبی و تفریحی برای بازدیدکنندگان خواهد بود.»
این رویداد با حضور ۲۵۰ میهمان از سراسر کشور و جهان و ارائه ۷۰ مقاله در قالبهای شفاهی و پوستر، بستری برای بررسی دقیقتر و توسعه علمی و سرمایهگذاری در صنعت پرورش شتر فراهم میآورد.
انتهای پیام/ع