رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب یزد:

پروانه افرادی که قادر به انجام کارشناسی نیستند، تودیع شود/ کارشناسان دادگستری از دریافت گزینشی پرونده‌ها خودداری کنند

گروه استان‌ها - رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب مرکز استان یزد با تاکید بر اینکه پروانه افرادی که قادر به انجام کارشناسی نیستند تودیع شود، گفت: کارشناسان دادگستری از دریافت گزینشی پرونده‌ها خودداری کنند.
کد خبر: ۱۱۸۷۸۸۳
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۶ 28 October 2024

به گزارش خبرنگار تابناک از یزد، یداالله جعفری ظهر امروز در مراسم ویژه‌ای که به مناسبت اتیان سوگند 39 نفر از کارشناسان جدید الورود به کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان یزد برگزار شد، بر اهمیت رعایت مهلت‌های قانونی در ارائه نظریات کارشناسی تأکید کرد و ظهار داشت: ارسال نظر کارشناسی خارج از مهلت تعیین شده تخلف محسوب می‌شود و کارشناسان باید به این نکته توجه ویژه‌ای داشته باشند.

وی به مشکلاتی که ناشی از ارسال نظریات غیرمرتبط و کلی است اشاره کرد و گفت: نظرات مبهم می‌تواند روند رسیدگی به پرونده‌ها را مختل کند و موجب تضییع حقوق اصحاب دعوا شود.

جعفری تصریح کرد: نظریه‌های کارشناسی باید کاملاً مستند و علمی باشد و در غیر این صورت نمی‌تواند به مراجع قضایی در راستای احقاق حق کمک کند.

وی از معضل انصراف گزینشی برخی کارشناسان از پذیرش پرونده‌ها یاد کرد و گفت: کارشناسان باید نسبت به تمامی ارجاعات به‌طور یکسان برخورد کنند و از پذیرش گزینشی پرونده‌ها خودداری نمایند.

رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب مرکز استان یزد بر ضرورت تودیع پروانه کارشناسی افرادی که به دلایل مختلف مانند کهولت سن یا عدم تمایل به خدمت، قادر به انجام کارشناسی نیستند، تأکید کرد و گفت: نگهداری نام کارشناسانی که تمایل به انجام خدمت ندارند، تنها وقت و هزینه اضافی به محاکم تحمیل می‌کند و باید با این موضوع به‌طور جدی برخورد شود.

در ادامه محمد گلشن، رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان یزد، اظهار کرد: با الحاق این کارشناسان، مجموع کارشناسان کانون به 800 نفر رسیده است.

وی ادامه داد: این کارشناسان در 11 گروه و 48 رشته فعالیت می‌کنند و بیش از 450 عنوان صلاحیت دارند که به آن‌ها امکان می‌دهد تا خدمات خود را به دستگاه قضایی ارائه دهند.

گلشن به تاریخچه و سوابق کانون کارشناسان در کشور پرداخت و گفت: قوانین مرتبط با حوزه کارشناسی برای نخستین بار در سال 1317 به تصویب رسید و در سال 1339 اصلاحاتی بر آن صورت گرفت.

وی افزود: پس از انقلاب اسلامی، کانون کارشناسان به‌عنوان یک نهاد مستقل و غیرسیاسی شکل گرفت که این موضوع زمینه‌ساز تحولات گسترده‌ای در حوزه کارشناسی شد.

رئیس کانون کارشناسان دادگستری یزد همچنین به تغییرات بنیادین در ساختار کانون اشاره و خاطرنشان کرد: این کانون تا سال 1381 با کمتر از 30 کارشناس تحت نظر کانون تهران فعالیت می‌کرد. اما با تصویب قانون خاص کانون کارشناسان رسمی دادگستری، کانون‌های استانی به‌عنوان نهادهای مستقل و غیرانتفاعی به کار خود ادامه دادند. 

گلشن تصریح کرد: این تغییرات به کارشناسان امکان می‌دهد تا در راستای احقاق حق و اجرای عدالت، خدمات خود را به شیوه‌ای مؤثرتر ارائه دهند.

به گفته رئیس کانون کارشناسان دادگستری یزد، کارشناسی تنها یک شغل نیست بلکه یک مسئولیت اجتماعی است که نیازمند رعایت اخلاق حرفه‌ای و مسئولیت‌پذیری است و  کارشناسان باید با رعایت اصول اخلاقی و قانونی، نظریه‌های خود را با دقت و شفافیت به مراجع قضایی ارائه دهند. 

رئیس کانون یک کارشناس واقعی باید با صداقت و امانت‌داری، نظریه کارشناسی خود را ارائه کند و از هرگونه اغراض شخصی دوری کند.

انتهای پیام/س

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار