معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد در نشست مشترک با بهره‌برداران چاه‌هاي كشاورزي اردکان گفت: بخش قابل توجهي از آب مصرفي در كشور و استان که البته در همین دشت نیز واقع شده مربوط به بخش كشاورزي است و صرفه‌جویی و مديريت بهينه مصرف آن با مشارکت همه‌ بهره‌برداران به ويژه کشاورزان میسر خواهد شد .
کد خبر: ۶۹۲۲۷۸
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۶ 18 December 2018

« سید محمد طباطبایی» در اين نشست كه با حضور فرماندار و جمعی دیگر از مسئولان شهرستان اردکان برگزار شد، با تاكيد بر حفاظت از منابع آبي تجديدناپذير، تصریح كرد: آب به عنوان مايه‌ي حيات یکی از مهم‌ترین سرمایه‌هاي در اختيار بشر است که باید برای حفظ و پایداری آن نسبت به حفاظت از منابع آبي موجود تلاشی دوچندان کنيم.
وي با اشاره به این که در حال حاضر شرایط بحرانی دشت بزرگ یزد - اردکان از مهریز تا انتهای چاه افضل ادامه دار است، گفت: افت سالانه  48 سانتی‌متر آب در دشت یزد - اردکان نشان از برداشت‌ بیش از ظرفیت آب‌هاي زیرزمینی در منطقه دارد و در صورت عدم مدیریت جدی خطری جبران ناپذیر را به دنبال خواهد داشت . 
وی افزود: بخش قابل توجهي از آب مصرفي در كشور و استان که البته در همین دشت نیز واقع شده مربوط به بخش كشاورزي است و صرفه‌جویی و مديريت بهينه مصرف آن با مشارکت همه‌ بهره‌برداران به ويژه کشاورزان میسر خواهد شد.
این مسئول وضعیت قنات‌های موجود در دشت یزد اردکان را به دلیل افت شدید سطح آب های زیرزمینی، بسیار بغضرنج توصیف کرد و گفت: اکثر قنوات این دشت مخصوصاً در شهرستان اردکان خشک و به جای آن چاه حفر شده است . 
طباطبایی هدف از اجرای طرح «احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی» را مدیریت برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی با مشارکت کشاورزان عنوان کرد و افزود: این اقدام با این هدف انجام می‌گیرد که مدیریت آب به دست خود کشاورزان باشد، بدین گونه که با نصب کنتور حجمی میزان حجم آب مصرفی در قالب مجاز قرار گیرد و تحویل حجمی آب از طریق کنتور هوشمند بامدیریت صاحبان چاه صورت گیرد و بهره برداران به اندازه پروانه و توان سفره آب زیرزمینی از آب موجود استفاده كنند.
معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد خاطرنشان کرد: اگر این روند و طرح تعادل بخشی اجرا و ادامه پیدا کند، امیدواریم در آینده‌ای نه چندان دور، افت سطح آب زیرزمینی را به صفر برسانیم و علاوه بر آن سطح آب زیر زمینی را احیا كنيم و به همان سطح آب اولیه بازگردانیم که این حرکت نیاز به همتی مضاعف دارد . 
وی تنها راه موجود برای جبران خسارت انسانی در این مسیر را مشارکت همه جانبه ارگا‌ن ها و دستگاه‌های اجرایی از قبیل فرمانداری، جهاد کشاورزی، سازمان صنعت معدن و تجارت، آب و فاضلاب روستایی عنوان کرد و گفت: طرح تعادل بخشی یک طرح پنج ساله است که امسال دومین سال خود را با روند رو به رشد پشت سر می‌گذارد و انتظار داریم طی سال‌های برنامه‌ریزی به هدف نهایی خود که کنترل میزان برداشت بی رویه آبهای زیرزمنی را با مشارکت کشاورزان و مدیریت دستگاه‌های مروبطه است، برسیم . 
طباطبایی در پایان با اشاره به این که در حال حاضر به طور متوسط  82 درصد آب مصرفي در استان مربوط به کشاورزی، هفت درصد در بخش صنعت و مابقی برای شرب و بهداشت استفاده می‌شود، تصریح کرد: در منطقه اردکان حدود ۳۷۰ حلقه چاه، ۲۲ دهنه چشمه  و ۲۴۵ رشته قنات موجود است که بیشتر قنات‌ها و چشمه‌ها در ارتفاعات واقع شده‌اند.
گفتني است؛ در اين نشست كشاورزان و بهره‌برداران اين بخش سئوالات خود را مطرح و از سوي مسئولان پاسخ دريافت كردند.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار