معاون آبخیزداری منابع طبیعی یزد:
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان یزد، با اشاره به این‌که مرمت و نگهداري مستمر طرح‌های انجام شده برای افزایش کارایی، ضروری است، گفت: اجرای طرح های تغذیه مصنوعی راهکار تعدیل در خشکسالی‌ها است .
کد خبر: ۵۹۳۸۲۶
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۱ 21 April 2018

« رضا باقری»ا اشاره به این‌که طرح‌های تغذیه مصنوعی یکی از راهکارهای تعدیل در خشکسالی‌ها است، اظهار کرد: تغذیه مصنوعی، عملیاتی است که در راستای نفوذ آب حاصل از بارندگی به داخل سفره‌های آب زیرزمینی انجام می‌شود .

وی هدف از انجام این فعالیت را مدیریت و تقویت منابع آب زیرزمینی در مکان‌های مناسب و آبخوان‌های دارای آب با کیفیت، عنوان کرد و افزود: برای این گونه اقدامات اصلاح آبخوانداری نیز به کار می برند .

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان یزد، داشتن بارندگی دارای توان تولید رواناب، جریانات سطحی حداقل یک یا دو بار در سال و تبخیر کم را از جمله شرایط مناطق مستعد برای انجام طرح‌های تغذیه مصنوعی نام برد و افزود: شیب مناسب زمین، وجود سازه‌های با کیفیت زمین شناسی و وجود آبخوان ها با شرایط تخلخل مناسب از دیگر شرایط لازم برای انجام این طرح‌ها است .

وی در ادامه به طرح‌های سیستم پخش سیلاب، چاه‌های تغذیه، بندهای خاکی و گوراب‌ها اشاره کرد و گفت: موارد نام برده از طرح‌های شاخص در تغذیه مصنوعی است .

باقری، با بیان این‌که در استان یزد در مجموع 170 گوراب، 32 پخش سیلاب و 329 بند خاکی صورت گرفته است، تصریح کرد: این طرح‌ها با هدف کنترل سیلاب، کاهش خسارت سیل، افزایش زمان تمرکز سیل، کنترل فرسایش، رسوب گیری و تغذیه مصنوعی انجام شده است .

وی با اشاره به این‌که حجم مخازن موثر بندهاي خاكي 58 ميليون متر مكعب، گوراب‌ها 2.5 ميليون متر مكعب، پخش سيلاب 27 ميليون مترمكعب است، گفت: در مجموع 88.5 ميليون متر مكعب در استان قابليت استحصال و تغذيه را دارند .

رضا باقری، با بیان این‌که مرمت و نگهداري مستمر اين طرح‌ها برای افزایش کارایی، ضروری است، خاطرنشان کرد: وجود بار معلق رسوبي در سيلابها باعث كاهش تخلخل و كاهش نفوذ پذيري مخزن سازه‌های موجود می‌گردد، بنابراین رسوب برداري و ايجاد شرايط برا‌ی نفوذپذيري مناسب در برنامه كاري قرار دارد .

این مقام مسئول در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس نظرات کارشناسان معاونت آبخیزداری، سیلاب‌های جاری شده در سطح شهرستان‌های استان در اواخر اسفندماه 96 و فروردین ماه سال جاری، تعداد 20 طرح آبگیری و حجم استحصال شده حدود دو میلیون متر مکعب تخمین زده شد .

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار