به
گزارش «تابناک یزد»،صنعت مازاری به ارتباط تاجران یزدی با تاجران هند، پاکستان و کشورهای حوزه
خلیج فارس باز میگرد که پس از آن علاوه بر ساییدن حنا، ادویههایی نظیر
فلفل، دارچین، زنجبیل و غیره را نیز میساییدند. در حال حاضر این صنعت در
کشور تنها در استان یزد انجام می شود چراکه به شرایط آب و هوایی خاصی نیاز
دارد و باید به دور از تابش مستقیم آفتاب و در شرایط کاملا گرم و خشک
ساییده شود. در خیابان آیت الله کاشانی یزد راستهای از مغازههای مازاری
با قدمتی حدود ۲۰۰ سال وجود دارد که مورد استقبال گردشگران داخلی و خارجی
نیز قرار گرفته است. «ماز» در لغت به معنای چرخ نورد است و چرخ مازاری کار
نورد را با حرکت روی برگ حنا یا ادویه انجام داده و آنها را میساید. این
حرکت در گذشته توسط مردان قوی و پس از آن توسط شتر یا چهارپایان صورت
میگرفت.