اگر فرض را بر صحت ادعاهای دیروز 2 تن از اعضای فراکسیون امید و سخنان سال گذشته عارف بگذاریم، در حالی شاهد دخالت دولتی ها در انتخابات هیات رئیسه مجلس هستیم که مطابق اصل‌ پنجاه و هفتم قانون اساسی ‌‌قوای‌ حاکم‌ در جمهوری اسلامی‌ ایران‌ که «عبارتند از قوه‌ مقننه‌، قوه‌ مجریه‌ و قوه‌ قضائیه‌ که‌ مستقل‌ از یکدیگر بوده و زیر نظر ولایت‌ مطلقه‌ امر و امامت‌ امت‌ بر طبق‌ اصول‌ دیگر این‌ قانون‌ اعمال‌ می‌ گردند» نباید قوه‌ای در امور قوه دیگر دخالت کند.
کد خبر: ۴۳۱۵۶۳
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۰ 28 May 2017
به گزارش «تابناک یزد»، انتخابات هیات رئیسه مجلس دهم برای سال دوم 10 خرداد ماه جاری یعنی چهارشنبه همین هفته برگزار خواهد شد، این انتخابات همچون سنوات گذشته محل سنجش وزن جریانات مختلف سیاسی حاضر در مجلس و البته بالارفتن قدرت چانه زنی آنها به دلیل داشتن نماینده در هیات رئیسه است. در همین راستا نمایندگان این جریانات سیاسی به دنبال گرفتن سهم بیشتری در هیات رییسه مجلس هستند.

درهیات رئیسه سال اول مجلس دهم چهار نماینده از فراکسیون امید(اصلاح طلبان)، سه نماینده از فراکسیون نمایندگان ولایی(اصولگرایان) و چهار نماینده از فراکسیون مستقلین ولایی(ترکیبی از اصولگرایان و عتدالگرایان) حضور داشتند که نشان دهنده تقسیم قدرت در بین سه فراکسیون حاضر در مجلس است. حال در آستانه انتخاب اعضای هیات رئیسه برای سال دوم مجلس دهم شاهد ایجاد حاشیه هایی هستیم که شاید سهم برخی فراکسیون ها را کم تر و یا بیشتر کند.

البته انتخابات هیات رئیسه مجلس همواره شاهد لابی ها و رایزنی های زیادی از سوی جریان های سیاسی داخل و خارج مجلس است. رایزنی هایی که اگر سرنخ افراد حاضر را دنبال کنیم به گفته برخی از نمایندگان شاید بعضی از آنان هم به داخل پاستور ختم شود. موضوعی که برخی اعضای فراکسیون امید نسبت به آن معترض هستند و حتی بعضی از آنها با نام بردن از برخی وزیران کابینه، رایزنی آنها با هیات رئیسه مجلس را خلاف شئونات قوه مجریه دانسته و خواستار عدم دخالت اعضای کابینه در انتخابات هیات رئیسه مجلس شده اند.

***جلسات متعدد واعظی با هیات رئیسه مجلس

در همین راستا، نایب رییس فراکسیون امید مجلس در توئیتی با بیان این که عهدشکنان فهرست امید با نمایندگان جبهه پایداری بر سر لیست مشترک هیات رییسه توافق کردند ادعا کرد که برخی وزرای دولت هم در کنار عهدشکنان قرار گرفته‌اند.

«عبدالکریم حسین زاده» نائیب رئیس فراکسیون امید و «محمود صادقی» از اعضای فراکسیون امید به صراحت به این موضوع اشاره و از دخالت برخی وزاری دولت در انتخابات هیات رئیسه مجلس سخن گفته اند. مساله ای که انها حتی با نام بردن از برخی نمایندگان و وزیر مربوطه ای که جلسه ای را در خصوص انتخابات هیات رئیسه برگزار کرده اند، بدان اشاره دارند.

آنچه این اعضای فراکسیون امید مدعی آن هستند، از قرار معلوم به این خبر اشاره دارد: «بر اساس گزارش های رسیده (محمود واعظی) وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در روزهای گذشته رفت آمدهایی به هیات رئیسه مجلس داشته و با برخی از افراد از جمله (کاظم) جلالی، (بهروز) نعمتی و (رمضان علی) سبحانی فر نیز دیدارهایی داشته است.»
*** واعظی: صحت ندارد، رابطه خوب مجلس و دولت را هدف گرفته‌اند

البته دیری نپایید که «محمود واعظی» وزیر ارتباطات در واکنش به برخی اخبار منتشر شده در خصوص انتخاب هیات رئیسه مجلس، در اینستاگرام خود نوشت : «متاسفانه اخبار نادرستی مبنی بر دخالت برخی از اعضا دولت در انتخاب هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی مطرح شده که قویا تکذیب می شود، انتخاب هیات رئیسه مجلس، حق نمایندگان است و دولت هیچ دخالتی در این امر ندارد، به نظر می رسد این گونه شایعات برای ایجاد اختلاف و بر هم زدن رابطه خوب دولت و مجلس است و هدفی جز کاستن از شیرینی انتخابات ندارد.»

البته این رایزنی ها و دخالت مسئولان دولتی در انتخابات هیات رئیسه تنها مربوط به این دوره نمی شود و طبق اظهارات «محمد رضا عارف» آنها در انتخابات هیات رئیسه سال اول مجلس دهم نیز نقشی پررنگ داشته اند.

***برخی از وزرای حزب اعتدال علیه لیست امید تبلیغ کردند

عارف بعد از پیروزی «علی لاریجانی» به عنوان رئیس مجلس دهم در گفت و گو با روزنامه آفتاب یزد گفته بود که «تقریبا از هفته قبل از انتخابات با فعالیت‌هایی که انجام ‌شد (آن هم فعالیت‌ها‌یی که بخشی از آن اخلاقی نبود) و اتفاقاتی که در درون ائتلاف ما رخ داد، عدم رای آوری من قابل پیش‌بینی بود.»

رئیس فراکسیون امید با بیان اینکه برخی از وزرای حزب اعتدال و توسعه علیه من تبلیغ کردند، گفته بود: «اجازه دهید .اسم وزیر را نبریم. ولی در سطح کلی، برخی مسئولانی که وظیفه‌شان بی‌طرفی بود و نقش تشکیلاتی‌شان این بود که نباید درباره انتخابات ریاست مجلس هیچ دخالتی کنند متاسفانه دخالت کردند. دخالت آنها کار بدی بود! بخصوص اینکه این افراد بخشی از ائتلاف بودند ولی اجازه دهید که موضوع را بیش از این باز نکنم وگرنه اسامی آنها را خیلی‌ها می‌دانند.»

اگر فرض را بر صحت ادعاهای امروز 2 تن از اعضای فراکسیون امید و سخنان سال گذشته عارف بگذاریم، در حالی شاهد دخالت دولتی ها در انتخابات هیات رئیسه مجلس هستیم که مطابق اصل‌ پنجاه و هفتم قانون اساسی ‌‌قوای‌ حاکم‌ در جمهوری اسلامی‌ ایران‌ که «عبارتند از قوه‌ مقننه‌، قوه‌ مجریه‌ و قوه‌ قضائیه‌ که‌ مستقل‌ از یکدیگر بوده و زیر نظر ولایت‌ مطلقه‌ امر و امامت‌ امت‌ بر طبق‌ اصول‌ دیگر این‌ قانون‌ اعمال‌ می‌ گردند» نباید قوه‌ای در امور قوه دیگر دخالت کند.
 
*** آیا دولت از قانون اساسی عدول کرده است؟

به گزارش «تابناک»، طبق قانون ذکر شده در صورت احراز مداخله دولت در انتخابات هیاست رئیسه، وزیر، وزیران مربوطه و یا قوه مجریه دچار تخلف قانونی و عدول از اصل صریح قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شده است.

حال باید دید که با وجود این حجم از رایزنی ها و ادعای دخالت مسئولان دولتی در انتخاب هیات رئیسه مجلس دهم، نمایندگان ملت از آزمون سخت این انتخابات چگونه بیرون خواهند آمد؟ آیا بهارستانی ها مغلوب پاستورنشینان می شوند یا با انتخاب هیات رئیسه مستقل مانع دخالت دولتی ها در انتخابات می شوند؟ سوالی که پاسخش را نمایندگان ملت چهارشنبه هفته جاری در بهارستان خواهند داد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار