در چنین شرایطی بحث یک طرح فوریتی که ممکن است در نهایت به قانون تبدیل بشود یا نشود نیست، بحث اکنون ذهنیتی است که برخی از نمایندگان این طرح، از آزادی و حق مردم دارند. آنچه که می توان از چنین طرحی برداشت کرد اینکه حق سخن گفتن برای مسولان و سخنرانان است و حق گوش کردن و پذیرفتن برای مردم و مخاطبان، سوال پرسیدن هم که حبس دارد!
کد خبر: ۳۷۹۸۸۷
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۰ 19 February 2017
به گزارش تابناک یزد، «هر دم از این باغ بری می رسد»؛ وصف حال برخی طرح هایی که این روزها در مجلس مطرح می شود؛ نمونه آن هم طرح دو فوریتی تأمین امنیت برگزاری مراسم رسمی، عرفی و معمولی که بر اساس بند اول آن سوال پرسیدن از سخنران را که موجب جلب توجه و با توقف سخنرانی باشد را به حبس از شش ماه تا دو سال محکوم می کند.

 معنای دقیق تر این طرح این است که شرکت کنندگان در یک سخنرانی یا یک همایش صرفا اجازه دارند سخنان سخنران را گوش کنند در غیر این صورت اگر سوالی پرسیده شود که مورد استقبال حاضرین قرار گرفته و توجه ها به او جلب شود باید شش ماه تا دو سال به خاطر طرح آن سوال راهی زندان شود؛ در ادامه بند اول این طرح آمده است که نیروی انتظامی باید بلافاصله فرد پرسشگری که جلب توجه کرده را در محل دستگیر کرده و به مقامات قضایی تحویل دهد. 

بر اساس این گزارش، می توان گفت در ذهن طراحان این طرح سوال پرسیدن همانا و دستگیر و راهی زندان شدن همانا! و این چنین طرح هایی جز به ذهن برخی نمایندگان مجلس ایران، احتمالا به ذهن هیچ نماینده ای در هیچ نظام سیاسی که اندک مولفه هایی از مردمسالاری را داراست خطور نمی کند. 

شاید بتوان گفت در چنین شرایطی بحث یک طرح فوریتی که ممکن است در نهایت به قانون تبدیل بشود یا نشود نیست، بحث اکنون ذهنیتی است که برخی از نمایندگان این طرح، از آزادی و حق مردم دارند. آنچه که می توان از چنین طرحی برداشت کرد اینکه حق سخن گفتن برای مسولان و سخنرانان است و حق گوش کردن و پذیرفتن برای مردم و مخاطبان. رویکرد بسیار خطرناکی که در صورتی که  واکنش مناسب از سوی افکار عمومی به آن نشان داده نشود نه تنها تقویت می شود که افرادی که چنین تفکر و ذهنیتی دارند را تشویق می کند که گام به گام با اراده ای قوی تری حق مردم و منافذی که مردم می توانند صدای شان را به گوش مسولان برسانند را محدود و محدود تر کنند. 

اینکه فرد یا افرادی به صورت سازماندهی شده بخواهند سخنرانی ها را بر هم زنند، قطعا باید با اقدامات قانونی مانع چنین حرکاتی شد؛ اما شش ماه تا دو سال حبس برای سوال کننده ای که سوالش جلب توجه کند،قابل پذیرش نیست.

علاوه بر افکار عمومی دولت و دیگر نمایندگان مجلس نیز ظاهرا لازم است قویا موضع خود را نسبت به ارائه چنین طرح هایی در مجلس شورای اسلامی بیان کنند.مثلا نمایندگان از خود بپرسند اگر روزی آنان در مخالفت با طرحی سوال بپرسند به گونه ای که جلب توجه کنند آیا رواست نیروی انتظامی در محل آنان را دستگیر کند و تحویل مقامات قضایی دهد؟ آنهم در زمانه ای که بحث مصونیت نمایندگان با تفسیرهای متفاوتی مواجه است؟

آیا رئیس جمهور و وزرا  از ارائه چنین طرحی نگران نیستند؟ مگر قسم نخورده اند که حافظ قانون اساسی کشور باشند؟

متن کامل ماده واحده طرح دو فوریتی تأمین امنیت برگزاری مراسم رسمی، عرفی و معمولی به شرح زیر است:

۱- هر کسی با هر اقدامی اعم از طرح سوال و یا غیر آن در مراسم سخنرانی اعم از مراسم رسمی یا مراسمی که عرفاً بدون مجوز تشکیل می‌شود موجبات توقف یا جلب توجه به خود و یا تشنج شود به حبس از 6 ماه تا دو سال محکوم می‌گردد.

نیروی انتظامی موظف است فوری فرد یا افراد را بازداشت و تا تحویل به مقامات قضایی نگهداری کند

۲- مسئولان در هر مقام از اداری، اجرایی، نظامی، انتظامی، سیاسی و غیر آن باید امنیت جلسات مذکور را تأمین و از هر اقدامی که موجب اخلال و توقف و تعطیل جلسات شود جلوگیری نمایند و در صورت تعلل حسب مورد به انفصال موقت یا دایم از خدمات دولتی محکوم می‌شوند.
قوه قضائیه موظف است بدون تشریفات رسیدگی در کمتر از یک ماه حکم لازم را صادر و اعلام نماید.

۳- مجازات بند یک شامل کسانی است که در هر مقام و مسئولیتی باشند و مانع برگزاری جلسات موصوف شوند نیز می‌گردد.

هر کسی با هر اقدامی اعم از طرح سوال و یا غیر آن در مراسم سخنرانی اعم از مراسم رسمی یا مراسمی که عرفاً بدون مجوز تشکیل می‌شود موجبات توقف یا جلب توجه به خود و یا تشنج شود به حبس از 6 ماه تا دو سال محکوم می‌گردد.
 
تابناک

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار