اینکه گفته می شود تورم در جامعه کاهش یافته، حرف درستی است؛ اما همین تورم نیز از بالاترین نرخ های تورم در دنیا به شمار می آید.
کد خبر: ۳۱۵۸۹۶
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۸ 23 October 2016
به گزارش تابناک یزد، بنا بر اعلام مرکز آمار ایران، شاخص ضریب جینی که شاخصی برای شناسایی نابرابری درآمدی در جامعه است، برای دومین سال پیاپی افزایش یافته است. کارشناسان اعتقاد دارند، افزایش فاصله طبقاتی به گسترش برخی ناهنجاری های اجتماعی در جامعه منجر می شود.

 این ضریب که یکی از اصلی ترین شخص های سنجش نابرابری در جامعه است، بین عدد صفر و یک اندازه گیری می شود؛ صفر به معنی توزیع کاملا برابر و یک به معنی وجود نابرابر مطلق درآمد یا ثروت در جامعه.

در نتیجه افزایش یک صدم درصدی آن که در سال جاری رخ داده، نشان دهنده نابرابر شدن درآمدها در کشور است. افزایش خانه های باقیمت های نجومی، واردات کالاهای لوکس و تردد خودروهای خارجی گران قیمت، حکایت از افزایش ضریب جینی و شکاف طبقاتی در میان قشرهای گوناگون جامعه دارد.

طبق گزارش سازمان ملل، در سال گذشته، کشور سوئد با میزان 0.25 کمترین نابرابری درآمدی و کشور آفریقای نامیبیا با حدود 0.8 درصد بیشترین شکاف طبقاتی را داشته است، ایران نیز تا قبل از افزایش های اخیر با حدود 0.38 درصد در سال گذشته در رتبه 68 در بین سایر کشورهای دنیاست؛ اما اکنون که این نمره به عدد 39 رسیده، قطعا رتبه ایران نیز جابجا خواهد شد.

در این میان، اما پرسش اصلی این است: با وجود کنترل تورم، دلیل ایجاد این شکاف در جامعه چه بوده و چرا هر روز فقرا، فقیرتر و پولدارها پولدارتر می شوند؟

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که افزایش ضریب جینی در سال های اخیر قابل پیش بینی بوده است، زیرا یکی از عمده دلیل های اصلی آن افزایش تعداد جمعیت بیکار در سال های گذشته و خلق نشدن زمینه اشتغال برای کسانی است که آماده ورود به بازار کار بوده اند.

از سوی دیگر، اینکه گفته می شود تورم در جامعه کاهش یافته، حرف درستی است؛ اما همین تورم نیز از بالاترین نرخ های تورم در دنیا به شمار می آید. همچنین این ضریب که بعد از پرداخت یارانه ها در کشور کاهش پیدا کرده بود، اکنون با توجه به ثابت بودن میزان یارانه نقدی و افزایش تورم، تقریبا اثر خود را از دست داده است.

سیدحسن حسینی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: اعلام افزایش ضریب جینی، زنگ خطری برای متولیان اقتصاد کشور است. ما از سال های 88 به بعد، همیشه شیب منفی در این ضریب داشته ایم، ولی این افزایش در سال های اخیر، زنگ خطری است و شاید اگر ادامه پیدا کند، باعث برخی ناگواری ها شود.

وی گفت: البته بخشی از آن نیز می تواند ناشی از اتفاقاتی باشد که برای طبقات متوسط جامعه در سال های اخیر افتاده و باعث شده قشرهای متوسط به کم درآمد نزول کنند. این هم زنگ خطر و هشدار دوم برای اقتصاد کشور است.

به گزارش «تابناک»،این نماینده افزود: متأسفانه در سال های اخیر، تعداد افراد فقیر در جامعه زیاد شده و دلیل آن نیز جدی نگرفتن سیاست های اقتصاد مقاومتی، ثابت ماندن مبلغ یارانه ها و اصلاح نشدن سیاست های پولی و مالی کشور است.

به هر حال، این زنگ در کشور به صدا درآمده و با صدای رسا در جامعه اعلام می کند، فاصله مردم بالا و پایین شهر هر روز در حال بیشتر شدن است و اگر فکری برای آن نشود، در سال های بعد نیز امکان تکرار آن وجود دارد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار