کد خبر: ۲۸۱۴۶۴
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۰ 20 August 2016
به گزارش تابناک یزدیزد از استان‌هایی است كه در حوزه توزیع گاز در بخش‌های كشاورزی و صنعتی در بین شركت‌های گاز استانی در سال‌های گذشته حائز رتبه بوده است. این در حالی است كه گاز‌رسانی به نقاط مختلف استان با كمبود امكانات و نیروی انسانی متخصص، كویری بودن، شرایط خاص آب و هوایی و وجود بافت‌های قدیمی در شهرها و روستاها با مشكلات عدیده‌ای مواجه است. هنوز روستاهایی در استان هستند كه از نعمت گاز بی‌نصیب مانده‌اند و همچنان در انتظار گاز، زندگی می‌گذرانند.
با این حال مدیرعامل شركت گاز استان از گاز‌رسانی به برخی از شهرستان‌ها و روستاهای استان خبر می‌دهد و می‌گوید: گازرسانی به نقاطی که از این نعمت محرومند نیز در دستور كار قرار گرفته است.

هنوز از گاز مایع و نفت استفاده می‌كنیم
یكی از شهروندان شهرستان بهاباد در گفت‌وگو با همشهری گفت: چند سال است كه گاز نداریم و مجبوریم از گاز مایع برای پخت و‌پز و گرمایش استفاده كنیم.
«علی بابائیان» افزود: در زمستان نیز از نفت سفید برای گرم شدن و بخاری‌های نفتی دردسرآفرین، استفاده می‌کنیم.  وی در این‌باره گفت: دودزا بودن بخاری‌های نفتی و آلایندگی آنها برای محیط‌زیست یكی از معضلات نبود گاز در این منطقه است.
یكی از مرغداران شهرستان بهاباد نیز در خصوص مشكلات نبود گاز در این شهرستان گفت: تاكنون گاز‌رسانی در شهرستان بهاباد انجام نشده است در حالی که اگر سوخت بموقع به مرغداری‌ها نرسد، فضای مرغداری و هوای آن برای پرورش مرغ و جوجه‌ها نامناسب می‌شود و آنها نیز از بین خواهند رفت.
«محمد رضایی» ادامه داد: این مشكل به‌ویژه در فصل زمستان، نمود بیشتری پیدا می‌كند. به طوری که در زمستان گذشته با توجه به مشكلی كه برای حمل سوخت به برخی از مرغداری‌های این منطقه پیش آمد، سوخت دیر به مقصد رسید و در پی آن بسیاری از جوجه‌ها به علت كاهش دما و سرمازدگی تلف شدند. رضایی ادامه داد: این موضوع موجب شد تا چند مرغدار بهابادی متحمل زیان‌های سنگینی شوند كه تاكنون نیز در حال جبران این خسارت هستیم.
به گفته وی با انتقال گاز و گاز‌كشی بسیاری از مشكلات شهرستان بهاباد برطرف خواهد شد.

گذراندن زندگی مانند چند دهه قبل
«صادق دهقان» از اهالی روستای قطرم بافق نیز در گفت‌وگو با همشهری اظهار كرد: نبود گاز در این روستا دردسرهای فراوانی برای اهالی دارد چرا که این روستا در منطقه‌ای كوهستانی واقع و حمل كپسول‌های گاز و سوخت در این شرایط بسیار دشوار است.
دهقان ادامه داد: بسیاری از متولیان توزیع کپسول گاز نیز به دلیل كوهستانی بودن منطقه و دشواری عبور و مرور از اینكه برای این روستا كپسول‌های گاز مایع و نیز نفت سفید بیاورند، امتناع می‌كنند.  وی افزود: ساکنان این روستا نه تنها از گاز محرومند بلکه گاهی از نبود گاز مایع و سوختی چون نفت برای گرم‌شدن و پخت و‌پز نیز بی‌بهره می‌مانند.
دیگر شهروند بافقی كه از اهالی روستای باجگان این شهرستان است در گفت‌وگو با همشهری در این رابطه گفت: از مسئولان می‌خواهیم تا با توجه به اینكه هنوز در استان، شهرها و روستاهایی هستند كه از نعمت گاز بی‌بهره‌اند، تدابیری اندیشیده شود تا اهالی این روستاها همچون مردم چند دهه گذشته زندگی نكنند.  وی افزود: با توجه به اینكه دنیا با سرعت در حال پیشرفت است و تكنولوژی به بسیاری از روستاها نیز رسیده است، زندگی كردن با چنین شرایطی، برازنده كشور نفت‌خیز ایران و به‌ویژه استان صنعتی و معدنی یزد نیست.

19 شهر استان؛ بهره‌مند از شبكه گاز
مدیرعامل شركت گاز استان در گفت‌وگو با همشهری با بیان اینكه تاكنون 19 شهر در استان از گاز بهره‌مند شده‌اند، تصریح كرد: با تلاش‌هایی كه صورت گرفته، عملیات گاز‌رسانی به 241 روستا نیز انجام شده است و اكنون در شبكه گاز سانی قرار گرفته‌اند. «منوچهر فلاح» در ادامه افزود: در مجموع نتیجه گاز‌رسانی با شبكه‌گذاری به طول بیش از 7500‌كیلومتر نفوذ 94‌درصدی و واگذاری اشتراك به تعداد 377 هزار و 476 مورد در استان است.  فلاح در پاسخ به سؤالی مبنی بر نبود گاز در برخی از شهرها و روستاهای استان گفت: گاز‌رسانی به برخی شهرستان‌ها و روستاهای استان در حال انجام است و مابقی نیز در دستور كار قرار گرفته است.  وی در این‌باره ادامه داد: در حال حاضر عملیات گاز‌رسانی به شهرستان بهاباد در حال انجام است.  این مسئول افزود: همچنین در 116‌روستای استان عملیات گاز‌رسانی اجرایی شده است. وی با بیان این خبر به مراحل اخذ موافقت اصولی كه در حال حاضر در حال انجام است، اشاره كرد و گفت: بر همین اساس به كارگیری پیمانكار برای گازرسانی به 7 روستا در حال پیگیری است.

آبونمان قبوض گاز؛ چند برابر مقدار مصرف آن
در کنار گلایه ساکنان برخی مناطق استان در خصوص نبود نعمت گاز، برخی دیگر که از این نعمت برخوردارند، گلایه‌هایی را در خصوص رقم بالای قبوض گاز خود عنوان می‌کنند.
 «رضا فتاحی» یكی از شهروندان یزد با گلایه از قبوض گاز ارسالی به مشتركان به همشهری گفت: میزان گاز مصرف شده و مبلغ آن بسیار كمتر از مبلغ آبونمان در نظر گرفته شده است.  وی افزود: چرا در قبض گازی که میزان مصرف 2700‌تومان بوده 10‌هزار و 344 تومان آبونمان محاسبه شده است و در قبض دیگری با میزان 2600‌تومان گاز مصرفی، آبونمان 8100‌تومان است؟!
فتاحی در این‌باره تصریح كرد: چرا آبونمان قبوض گاز یزد چند برابر میزان مصرف است؟!  وی همچنین با گلایه از اینكه در برخی قبوض با میزان مصرف كمتر، شاهد آبونمانی بالاتر هستیم، از مسئولان خواست تا در زمینه آبونمان ثبت‌شده در قبوض گاز شفاف‌سازی لازم صورت گیرد تا شهروندان از نحوه محاسبه مبلغ پرداختی گاز مصرفی آگاهی یابند.

مبلغ آبونمان  ارتباطی با میزان گاز مصرفی ندارد
مدیرعامل شركت گاز استان در خصوص گلایه‌هایی از میزان مبلغ گاز مصرفی و آبونمان در نظر گرفته  شده برای قبوض گفت: مطابق مقررات و شرایط استفاده از گاز طبیعی، آبونمان مبلغی است كه ماهانه به تناسب ظرفیت كنتور، برای جبران قسمتی از هزینه‌های نگهداری تأسیسات گاز و مواردی اینچنینی از مشتركان دریافت می‌شود.  
فلاح افزود: بر این اساس فرمول محاسبه آن در سراسر كشور و برای مشتركان خانگی به‌صورت یكسان محاسبه می‌شود. فلاح با تأكید بر اینكه مبلغ آبونمان هیچ ارتباطی با میزان بهای گاز مصرفی ندارد، تصریح كرد: كاهش مصرف در فصول گرم سال موجب افزایش نسبی مبلغ آبونمان نسبت به بهای گاز مصرفی نمی‌شود.

   چگونگی محاسبه آبونمان
مدیرعامل شركت گاز استان در خصوص مشکلاتی که در مورد آبونمان برای مشترکان گاز ایجاد می‌شود، گفت: شهروندان می‌توانند با مراجعه یا تماس با اداره‌های گاز نواحی در استان كه آدرس و شماره تلفن آنها در پایین قبوض درج شده است، سؤالات خود را در خصوص ارقام قبوض گاز مطرح و پاسخ دریافت كنند.  «منوچهر فلاح» همچنین اظهار كرد: روابط‌عمومی شركت گاز استان به شماره تلفن 16‌ـ 36238513 با داخلی 2257 آماده پاسخگویی به سؤالات احتمالی هم استانی‌هاست.  به گفته وی فرمول این محاسبه به شرح زیر است:
عدد ثابت 3*متوسط نرخ گازبها(1311 ریال)*ظرفیت كنتور*تعداد روز*12 [/365]
الهه اسلامی 
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار